Veulentjesdag 2012

Klarenbeek.

 Zondag 8 juli 2012 is er bij Ponyhengstenhouderij “De Beekhoeve” een veulentjesdag.Van 13.30 – 16.30 uur is men van harte welkom aan de Clabanusweg 20 te Klarenbeek..Al jaren heeft de familie Wilbrink haar jaarlijkse hengstenbezichtiging met pasen.

De veulentjesdag is van de laatste jaren dat deze dag georganiseerd wordt. Alma Wilbrink:”Met pasen staan de hengsten (mannelijke dieren) altijd in de belangstelling en nu eens een keer de merrie’s (vrouwelijke dieren) met hun veulens. Vorig jaar kregen we heel veel leuke reacties van zowel ponyfokkers als overige belangstellenden,een hele leuke was van vakantiegangers uit Amsterdam,voor hen was het een dag met een gouden randje.Mensen vroegen ons ook echt om het in de toekomst weer te doen. Het idee voor veulentjesdag is ontstaan doordat mensen altijd met pasen vroegen of we nog veel veulens kregen en van welke hengsten en doordat wij in de zomer heel vaak mensen de fiets of auto aan de kant zien zetten om van de veulentjes gaan staan te genieten”. Nu is er de gelegenheid om ook echt bij de veulens de wei in te gaan. Ook kan men zo mooie foto’s maken in de weilanden.Wat vooral leuk is, is de variatie in kleur en maat.Er zijn diverse rassen aanwezig :mini-shetland, shetland, NRPS-rijpony en KPWN.

“De Beekhoeve” fokt al vele jaren pony’s en paarden.. Alma’s vader Luc is met de paarden opgegroeid en heeft er nog landbouwwerk mee gedaan. Hij fokte zeker niet zonder succes. Zo is hij Nederlands Kampioen met een rijponyveulen geworden. Een andere pony behaalde diverse gouden medailles op de EK  voor Duitsland. Alma werd in het verleden met haar rijponyveulen derde op de Nationale keuring en met een mini-jaarling shetlandmerrie regio-kampioen, en nationaal reserve kampioen. Het streven van de fokkerij is een braaf karakter  met een mooi type en goede bewegingen.

Voor wie het overweegt om een pony aan te schaffen is dit dus ook een mooie gelegenheid. Men kan immers de moeder bij het veulen zien, zodat kleur, hoogte en karakter beoordeeld kunnen worden. Er wordt met stamboekdieren gefokt,dus allen zijn voorzien van stamboekpapier,  paspoort en chip.

Voor de kinderen die nog nooit op een pony hebben gezeten, is er de gelegenheid om gratis een rondje op de rug te zitten. Ook is er een weiland met hele makke knuffelpony's speciaal voor de allerkleinsten.

We hopen u te mogen begroeten op een mooie zonnige dag. U kunt ons telefonisch bereiken 055-3011320.

 disclaimer